İST'in yeni sayısıyla 2022'ye veda ediyor ve yeni yılı selamlıyoruz.
Bu sayının dosya konusu, kültür sanatta yasaklar... Banu Tuna'nın görüşlerle, röportajlarla ve istatistiklerle destekleyerek titizlikle hazırladığı dosya, pandeminin ardından özgürlükler yazı olması beklenen 2022 yazının yasaklar ve baskılar sonucu nasıl da heba olduğunu gözler önüne seriyor. Mutlaka okumalısınız.
Yeni yıla hazırlanırken 2022'ye şöyle bir dönüp bakalım istedik ve bir yıl sonu raporu hazırladık. Dünyadan Türkiye'ye gündemde yer eden haberleri, olayları hatırladık.
Pandemi nedeniyle iki sene ziyaretçilere kapısını açamayan Kitap Fuarı'nın 39 yıllık hikâyesini Deniz Kavukçuoğlu kaleme aldı. Kadın haklarına dikkat çekmek amacıyla, Dünya Cüzzam Günü'nü de vesile ederek Türkan Saylan'ı İST'te Merve Küçüksarp'ın yazısıyla andık. Ülkemizin gurur kaynağı kadın voleybolcularımızın yükseliş hikâyesini ve başarılarını Sevecen Tunç anlattı. İstanbul'un simge yapıları Kız Kulesi'ni Feza Kürkçüoğlu, Süleymaniye Camii'ni Haldun Hürel İST için yazdı. İstanbul'un semt pazarları, "Camgoz Gary"nin İstanbul katliamı, mevlevîhâneler, Yeşilçam'ın sansürlü yılları, Türkiye'de podcast yayıncılığının hikâyesi İST'in dikkat çeken diğer başlıkları arasında.
Özel röportajlarımız her zaman olduğu gibi renkli, çeşitli ve iddialı... Yayın yönetmenimiz Nazım Alpman, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü vesile ederek Hüsamettin Cindoruk ile bir araya geldi. Doğu Yücel, yeni dizisiyle gündemde olan Engin Günaydın'la konuştu. Tolga Akyıldız, kendini artık "yarı emekli" olarak tanımlayan Teoman ile samimi bir sohbet gerçekleştirdi.
Çok daha fazlası İST'in yeni sayısında!