2021 yılı hepimize sağlık, huzur ve başarı getirsin

27 Kasım 2020 - 12:42

Sevgili dostlarım...

2020 yılını sanırım hiçbirimiz unutamayacağız. Üstelik sadece kişisel tarihlerimize değil memleket ve dünya tarihine de unutulmayacak izler bırakan bir yıl oldu. İleride 2020 senesini hatırlarken, yaşadığımız zor günler kadar bu günlerin öğretici deneyimini de anımsamamız gerektiğini düşünüyorum. Birlikte, dayanışma içinde neleri başarabildiğimizi içinden geçtiğimiz zorluklar sayesinde yeniden görmüş olduk. Çağın ve yaşamın yükü karşısında beraberken çok daha güçlüyüz.

Her yeni seneye adım atarken içimizde biriken umut ve heyecanı kuşkusuz 2021 için de taşıyoruz. Üstelik tüm yaşamımızı kuşatan büyük bir salgınla mücadelemiz devam ederken...

Bu senenin bizim için en güzel kazanımlarından biri de yayın hayatına merhaba diyen dergimiz İST oldu. Kültür-sanattan tarihe, eğlence ve yaşam kültüründen doğaya, insan ve hayvan haklarına kadar uzanan geniş bir yelpazede İstanbul’un her türlü birikim ve zenginliğini sayfalarımıza taşımaya gayret ettik. Amacımız her İstanbullunun kendisini bulduğu, şehrin kutsal mührünü gelecek kuşaklara aktaran rehber bir kaynak olmaktı. Bu doğrultuda, doğru ve kapsayıcı bir yayın politikasıyla birbirinden değerli gazeteci, yazar ve çizerin katkılarıyla kolektif işler yaparak başarılı olduğumuza inanıyorum. Zira bizim ürettiğimiz her değerde, her eserde ortak akıl ve imece var...

Elinizde tuttuğunuz bu sayıyla birlikte 2020 yılında çıkan toplam dört sayı, milyonlarca İstanbulluya ulaştı. Hatta şehir dışına, ülkenin dört bir yanına elden ele dolaştı. İstanbulluların elinde bu dergiyi görmek, geçmişten bugüne İstanbul’un her türlü mimari, insani, kültürel, sanatsal, çevresel değerlerinin şehrin sakinleri ile buluştuğunu, onların gözünde yeniden hayat bulduğunu hissetmek benim için paha biçilemez bir duygu. Çünkü şehrin tarihî, kültürel ve doğal varlıklarını korumak, yalnızca siyaseten, bürokratik ve hukuki mücadelelerle mümkün olamaz. Onların hikâyesini gelecek kuşaklara aktarmak da en büyük görevlerimizden biri olmalıdır.

Bu sayıda; kentimizin 1500 yıllık gözcüsü Galata Kulesi’nin dünü ve bugünü, olimpiyatlara hazırlanan engelli sporcu kardeşlerimizin başarı dolu hikâyeleri, 100. yılında 1921 Anayasası ve Millî Mücadele’nin pek az bilinen kahramanlarından Topkapılı Cambaz Mehmet’in hikâyesi gibi çok değerli ve ilginç konular mevcut. Eminim ilgiyle okuyacaksınız... İST için kalem oynatan, emek veren, üreten herkese çok teşekkür ediyor, dergimizi okuyan, paylaşan ve paylaşarak çoğaltan tüm dostlara da şükranlarımı sunuyorum.

İstanbullulara, ülkeme ve tüm insanlığa 2021 yılının güzellikler getirmesini diliyorum. 2021’den en büyük beklentimiz; sağlık dolu günler oluyor. Sıhhat ve huzurumuzun eksik olmamasını temenni ediyorum.

Sevgi ve saygılarımla...

IBB
Ekrem İmamoğlu
İstanbul
ist dergi
Sayı 004

BENZER

Sahaf denince akla gelen ilk semtlerdendir Kadıköy. Bu güzel semtin bir de nevi şahsına münhasır bir sahafı var. Gelin Lütfü Seymen’in, herkesin bildiği ismiyle Sakallı Lütfü’nün hikâyesine ortak olalım.
Evinde ziyaret ettiğimiz Necati Tosuner’le yeni öykü kitabı Daldaki Kuş’u, yeni ödülleri, hayatını ve Türkiye’yi konuştuk.
Her filmiyle sadece ülkemizde değil, dünya sinemasında da büyük ses getiren Nuri Bilge Ceylan, son filmi Kuru Otlar Üstüne’de insanı ve hayatı âdeta didik didik ediyor, en karanlık noktalara kamerasını tutuyor. Usta yönetmenle geçtiğimiz ekim ayında bir araya geldik hem filmin bu karanlık, düşünsel labirentine ışık tuttuk hem de İstanbul’dan ve diğer merak ettiklerimizden konuştuk.