İstanbul Müzik Festivali’nden umut dolu bir çağrı

24 Haziran 2021 - 13:01

Yaz sezonunun heyecan verici haberlerinden biri de İstanbul Kültür Sanat Vakfı cephesinden geldi. İKSV, bu yıl 49.’su düzenlenecek olan İstanbul Müzik Festivali’nin tarihlerini ve mekanlarını açıkladı. Festivalin genel bilet satışı 25 Haziran Cuma sabahı başlıyor.

49. İstanbul Müzik Festivali bu yıl 18 Ağustos - 16 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival tarihinde ilk kez tüm konserler açık hava mekanlarında yapılacak. 14 farklı mekana yayılacak olan festival, 30’un üzerinde solist, topluluk ve orkestrayı ağırlayacak.

Festival, "Başka bir dünya mümkün mü?" sorusuna cevap arayacak. 

İstanbul Müzik Festivali’nin basın toplantısında programı festivalin direktörü Efruz Çakırkaya açıkladı. Çakırkaya, "Başka bir dünya mümkün" diyerek gelecek için umut içeren bir çağrıda bulunduklarını anlattı: "Tamamen açık havada, doğada olacağımız festivalde temamızla, seslendirilecek eserlerle ve yan etkinliklerimizle, ‘Müzik ve sanatla birbirimize, gelecek nesillere, doğaya ve tüm evrene saygı duymanın gerekliliğini nasıl ifade ederiz? Küresel salgınla değişen hayatlarımızı kültür ve sanat ile nasıl güçlendiririz? Bunca zarar verdiğimiz dünyayı, doğayı iyileştirebilmek için müzikten nasıl faydalanırız?’ gibi bazı temel sorular üzerine düşünmeyi ve düşündürmeyi hedefliyoruz."

49. İstanbul Müzik Festivali kapsamında Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’ndan Festival Orkestrası’na, Fazıl Say’dan İdil Biret’e, Paul Meyer’den Ufuk-Bahar Dördüncü’ye birçok orkestra ve yıldız ismin performansları izlenebilecek. Festival konserleri Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’ndan Sakıp Sabancı Müzesi Fıstıklı Teras’a çeşitli mekanlara yayılacak. 

Festival kapsamında Atatürk Kent Ormanı, Fenerbahçe Parkı ve Yıldız Parkı’nda tüm İstanbulluların katılabileceği ücretsiz konserler gerçekleştirilecek.

Lale Kart sahipleri için bilet satışı başlamıştı, şimdi sırada genel satış var. Festival biletleri 25 Haziran Cuma günü saat 10.30 itibariyle genel satışa açılıyor.

Programa, mekanlara ve festival kapsamındaki tüm etkinliklere dair ayrıntılara bu adresten ulaşabilirsiniz.  

İstanbul
İstanbul Müzik Festivali
İKSV
Festival
Müzik
empty-result-block

BENZER

Genç Türkiye Cumhuriyeti 1920’li yıllarda devrimleri büyük oranda tamamlamış, kısa süre içinde zamanın ölçümünden kılık kıyafete, okuma yazma alışkanlıklarından kadın erkek ilişkilerine kadar gündelik hayatta birçok yenilik uygulamaya konulmuştu. Bu yeniliklerin ne anlama geldiğinin, toplumun bunlardan nasıl yarar sağlayacağının ve yeni Türkiye’nin eskisinden daha iyi bir yolda olduğunun açıklanması, yani devrimin topluma mal edilmesi gerekiyordu. Bu amaçla, 1930’lu yılların ilk yarısına damgasını vuran bir propaganda seferberliği başladı. Cumhuriyet’in onuncu yıl kutlamaları da bu seferberliğin bir parçasıydı.
Son yıllarda tiyatro sanatının sahneleri çeşitlendi, o sahneler üzerinde karakterlere yaşam veren oyuncularının sayısı bir hayli arttı. Sadece İstanbul’da ellinin üzerinde bağımsız, küçük, ayakta durmaya ve kendi çizgisini oluşturmaya çalışan yeni tiyatro var. Önde gelenlerinin temsilcileriyle görüşüp, böyle bir ivme var mı, olgunlaşıyor mu diye konuştuk.
2006’da Ankara’dan İstanbul’a gelen ve Haluk Bilginer’in Oyun Atölyesi’ne dahil olan Mert Fırat, bugün kurucu ortakları arasında yer aldığı Moda Sahnesi, DasDas gibi oluşumlarla İstanbul’da kültür sanatın geniş kitlelere yayılmasında aktif rol oynuyor. Sinema, televizyon ve sosyal sorumluluk alanında da hayli etkin olan sanatçıyla ülkemizde tiyatronun geldiği noktayı konuşmak üzere bir araya geldik.