Fasıl Musikisi’nden Mozart’ın doğum gününe

21 Ocak 2021 - 12:36

Geçtiğimiz sonbaharda etkinlik takvimini açıklanan Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda konserler pandemi nedeniyle bir süredir dijital platformda devam ediyor. Konserleri Cemal Reşit Rey’in YouTube kanalından takip edebilirsiniz.

Konser takviminde önümüzdeki günlerde neler olduğuna bir bakalım. 

22 Ocak Cuma akşamının programı geleneksel ve son derece renkli bir konsepte sahip: “Fasıl Musikisi.” Saz heyeti ve hanendeler ile Fasıl Musikisi 20.00'de Cemal Reşit Rey’in YouTube kanalında izleyicisini bekliyor.

Hafta sonu programı pazar günü Kandemir Basmacıoğlu’nun Minyatürler konseriyle devam edecek. Peki, nasıl bir konser izleyeceğiz? Sanatçının kendisinden öğrenelim:

Tarihe yön veren besteciler, senfoni ve sonat gibi büyük müzik formlarının yanında bazıları birkaç sayfa, hatta birkaç satırdan oluşan minyatür olarak adlandırılabilecek eserler de yaratmışlardır.  Sunduğum konser programında Beethoven, Debussy ve Alnar gibi farklı dönem ve coğrafyalara ait bestecilerin minyatür türünde bestelediği eserlerden örnekler vererek, bu türün müzik tarihindeki yolculuğuna değinmeyi amaçlıyorum.” 

Ocak ayının son haftasında ise heyecan uyandırıcı bir konser sanatseverleri bekliyor. Wolfgang Eğlencede, nam-ı diğer Mozart Doğum Günü Konseri, 27 Ocak Çarşamba günü ekrana gelecek. Wolfgang Amadeus Mozart’ın doğum günü vesilesiyle hazırlanan program efsanevi bestecinin mizahi yanını ön plana çıkarmayı hedefliyor. Cemal Reşit Rey Gençlik Orkestrası’nın performansı Cem Mansur’un anlatımıyla sahnede olacak. 

Cemal Reşit Rey Konser Salonu yeni yılın ilk ayını farklı tarzlarda iki etkinlik ile kapatacak. Bunlardan ilki, Gökhan Aybulus (piyano), Erkin Onay (keman) ve Çağ Erçağ (viyolonsel) üçlüsünden oluşan Trio Hexis’in 28 Ocak Perşembe günü ekrana gelecek performansı (saat 20.00’de). 29 Ocak Cuma günü ise yer yer saraylı, yer yer Anadolu ezgilerine göz kırpan repertuarıyla HİÇ projesini izleyebilirsiniz. HİÇ, 10 kişilik bir ritm grubu tarafından sahneye taşınıyor. 

Cemal Reşit Rey
Cem Mansur
Mozart
Müzik
Klasik Müzik
Konser
empty-result-block

BENZER

1950 ile 70 kuşağının arasında bir yerlerde durduğunu “Beni bu iki kuşağın arasında kuşaksız olarak hep inceledi karikatür üzerine araştırma yapan dostlar” diye anlatıyor karikatür sanatçısı Tan Oral. 1970’lerde yıldızı iyice parlayan Oral, 32 yıl düzenli olarak Cumhuriyet gazetesinde siyasi karikatürler çizdi, hâlen de üretmeye devam ediyor.
Hüseyin Avni Dede, Türkiye’nin diğer şehirlerinde ve yurtdışında “İstanbul’un yüzü” olarak tanınan nadir insanlardan. Bir karış boydayken kendi kendine kalkıp Beyazıt Meydanı’ndaki Bit Pazarı’nda tezgâh açmaya başlayan, son 41 yılını meydanın 536 yaşındaki çınarının gölgesinde geçiren, oyunculuğu seven, yayımlanmış yedi şiir kitabı olan sahaf Dede’yle fotoğraf çektirmek turistliğin şanından.
Latife Tekin kuşkusuz çağımızın en etkileyici yazarlarından biri. Onunla röportaj yapmak kelimelerin yüzdüğü bir nehrin kenarında yürümek gibi... Peşimizde de sanki tüm o Latife Tekin karakterleri, fabrika işçileri, çaresiz kadınlar, hayalci çocuklar...